Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2020 18:05 - За небесната твърд, където е и Господ
Автор: bachovalue Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1568 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 10.09.2020 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Един ден, вероятно през това трето хилядолетие от човешкото летоброене, нечие Министерство на просветата и културата ще обяви, че споменатата в Библията „небесна твърд“ е реален факт. Спомням си как мой учител се надсмиваше над тази идея като казваше, че Господ-Бог вървял по твърдта и закачал звездите и планетите като улични фенери на забити тук и там пирони. И децата в класа се смееха, разбира се.

Не съм убеден, че държавата, в която първи ще признаят наличието на твърдта ще е на нация, говореща английски. Защото в Библиите на английски език небесната „твърд“ е заменена с „небесен простор“ (тоест, празно място). Не съм убеден също така, че въпросната държава ще бъде християнска. Защото дори учените от католическите и православни нации са възприели лекомислено термините „тъмна материя“ и „тъмни енергии“ (под влияние на самонадеяните говорещи английски земляни), за непознатото в Космоса, с които мрачни термини практически обозначават невидимите за човешките възприятия 96% от масата на Вселената.

Действителността, която трябва да бъде изяснена е, че именно тези невидими материи и енергии управляват движението на видимите небесни тела чрез доказаното им свойство- гравитацията. Чрез същата тази гравитация невидимият за човеците свят управлява океанските приливи и отливи, както и всичко, което досега считахме за влияние на фазите на Луната върху нашето съществуване. А това включва и отмерването на месечните цикли при жените, ако сте забравили.

Един ден в учебниците за децата в училище ще бъде казано, че небесната твърд, която включва невидимите за хората материи и енергии, практически управляват голяма част от живота ни, включително кога ще заченем и кога ще се родим.

За съществуването на неуловими материя и енергии извън видимите се е досещал още Менделеев. В първоначалните варианти на своята Таблица на химическите елементи той поставя известния като термин още от древността елемент „етер“. Според него този елемент е по-лек от водорода, вероятно защото няма нито ядро, а, вероятно, и нито поне един електрон (както съществуват те при водорода). Под натиска на мнозина западни учени той се отказва от идеята си и етерът е изхвърлен от таблицата за повече прегледност и ред.

Дали невидимата материя се състои от нещо, което е по-леко от водорода, това тепърва ще разберем. Твърде е възможно обратното – небесната твърд да се състои от свръхтежки елементи, което би обяснило свойството „гравитация“. Но пък не е изключено свръхлека материя и енергии да са създали гигантски молекули, които да витаят около видимите части на Вселената (звезди, планети и прочие). Засега е ясно, че всичките хитроумни „капани“ за „тъмна материя“, които учените конструираха в началото на третото хилядолетие, се провалят безшумно.

Ако си говорим откровено, търсенето на частицата „Бо“, за която се похарчиха милиарди евро и участваха учени от десетки държави, е на практика търсенето на най-малката строителна тухла на мирозданието. И е твърде вероятно да търсят елемента етер, който Менделеев е поставил преди водорода в своята таблица на химическите елементи. А може би издирват частицата „По“, за която говорят устните предания на африканското племе догони, които твърдят за себе си, че са пристигнали на Земята от двойната звезда „Сириус“ (едва наскоро стана ясно, че Сириус наистина има близнак“).  

Когато всичко това свърши, споменатото Министерство на просветата и културата ще обяви на практика, че отчетливо отбелязаната в Библията „небесна твърд“ е факт. И че тази твърд има неизмеримо влияние не само върху траекторията на планетата Земя около Слънцето, но и на живота на планетата ни изобщо. Което може би означава, ще пише в учебниците, че някъде там би трябвало да е и нашият Господ и Създател.




Гласувай:
1



1. dobrodan - А може би няма да обяви такова нещо, а?.........
15.08.2020 22:59
А може би библията лъже, колкото си може, като се чудят отчетата какви още измислици в нея да обяват за истина, а?
Религия и прогрес са несъвместими неща.
Можеш да вярваш в нещо само и единствено ако знаеш, че не е вярно.
Вярата изключва доказателствата.
цитирай
2. bachovalue - Науката рядко противоречи на Библията
16.08.2020 10:50
За необходимите Ви доказателства ще е полезно да прочетете предишните глави на "Книга за Моя Господ". А отричането на Бога е обикновена човешка суета, която с времето се израства.
цитирай
3. dobrodan - Ами сърдечно благодаря за пожеланието за дълъг живот,
16.08.2020 12:27
но следващите два милиарда години едва ли ще стигнат да надживея тази си точно суета.
Виждам, че сте склонен да подарите част от Вашия господ безплатно. Не го ли продавате? След като е Ваш и си го споделяте (няма нищо лошо в това), мога ли да си го купя нацяло? И да останете без него, да го имам само аз?
Не се заяждам, забавлявам се. От всичката мъдрост на зрялата възраст не може да се стигне до господ. Стига се до извода, че такъв просто няма.
Бъдете жив и здрав и си вярвайте. Все някаква дрога трябва да има, иначе човек наистина може да полудее. Аз съм пушач.
цитирай
4. bachovalue - Не е нужно да си регилиозен, за да вярваш в Бога
16.08.2020 15:40
Аз също имам своите критики към всяка от религиозните деноминации. Но това не ми пречи да чета Библията без предразсъдъци. А, между нас казано, годините доста бързо се търкалят. А понятието "никога" не мога да го възприема сериозно, веднага ме напушва смях. И причината е, че досега лично аз съм изричал "никога" около 1000 пъти и все се получаваше така, че се случваше онова, което трябва да се случи. А за цигарите - отказах ги преди десетина години, просто го реших и го направих.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bachovalue
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57538
Постинги: 62
Коментари: 31
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930